Fimpa lögnen om perfektion.

Skrivet av: Hanna Alestam Kategori: Okategoriserade
0

Jag faciliterar inte på kurser i personlig utveckling för att jag på något vis är klar. Jag faciliterar inte på kurser för att jag är perfekt, eller för att jag inte har något mer att utvecklas eller växa i. Inte heller för att mitt liv aldrig kommer med utmaningar som jag ibland tvekar över om jag ska klara av.

En stor ”lögn” som väldigt många tror på är att bara för att någon arbetar som coach, föreläsare eller kursledare så betyder det att den människan inte har några problem eller att livet inte kan kännas utmanande och tungt. Precis som att vissa yrken kommer med pressen av att du på något sätt är fulländad, och om du själv skulle råka ha en dålig dag, månad eller år så är du en fet bluff och borde arbeta med något annat?

Jag faciliterar och håller kurser i personlig utveckling av andra anledningar än att jag är perfekt.

Anledning Nummer 1. Jag har en grundläggande passion för medvetande utveckling. Passionen för utveckling.. att spränga ramar, boxar, föreställningar och begränsningar. Den passionen följer mig dag ut och dag in, i det mesta jag gör. Det är liksom JAG. Oavsett vart jag befinner mig så har jag en ständig dragning till att bli mer, att våga leva ut totalt. Att ifrågasätta boxen jag är i just nu, stor som liten.

Självklart för att jag i mer än halva mitt liv har levt otroligt begränsat, totalt styrd av mina sociala rädslor. Det finns ingen del av min coaching som inte kommer ifrån egna erfarenheter.
Allt jag lär ut kommer från en daglig praktik. Inte bara från något jag läst i en bok. Jag lever som jag lär, även om vissa områden tar låååång tid för mig att växa i. Även om jag kan misslyckas 100 gånger om. Så fortsätter jag praktisera, för att bli mer av mig. Jag faller, reser mig, och fortsätter framåt. Jag gör mitt inre arbete.

Anledning nummer 2.
Jag älskar att bidra till människors växande. Det ger mitt liv en större mening.

Anledning nummer 3.
Jag är fett jävla grym på att vara totalt ickedömande i möte med andra människor.
Det betyder att jag har en unik förmåga till att hålla ett space för människor att kunna vara allt dom är bortom dömande, åsikter och värderande. Med det så skapar jag en trygg och kärleksfull miljö. I en trygg och kärleksfull miljö kan människor tillåta sig att bli sårbara, släppa sina fasader, försvar och masker.
DÅ sker utveckling av potential, förändring och växande. Det ger människor möjlighet till att släppa taget om rädslor och strategier som hindrar dom från att göra eller leva på de sätt dom önskar just nu.
Jag är fett stolt över att jag arbetar i Unfold Transformation. Det är den perfekta plattformen för mig och mitt team att skapar möjligheter för människor att släppa taget om saker som har passerat bäst före datum och ta nästa steg mot sina drömmar och mål. Att skapa och arbeta på ett hållbart sätt som vi verkligen tror på.

I Oktober håller jag tillsammans med mina kollegor Nicolina Richardson, Pamela von Sabljar, Hanna Maria Alestam och Tor Idris Hansson Unfold Life. En kurs i avancerad självkännedom.
Vi är inte där för att vi är bättre än dig. Vi är där för att vi älskar att bidra till människor. Vi är där för att vi älskar att bidra till oss själva och vårt eget inre växande. Vi är där för att hålla space för dig som vill utveckla din medvetenhet kring vad du verkligen drömmer om och vilka rädslor som håller dig tillbaka.

Du som deltagare kommer inte hit för att du är fel, dålig, operfekt eller misslyckad. Du kommer hit för att du är fett grym, unik, nyfiken och vill ha nya perspektiv. Med en oändlig potential som är redo att ta plats.

Tack för idag. / Martina Ahlstrand